Info

Hei sinä, ihanaa että olet löytänyt blogiini! Olen Laura, Helsingissä asuva intohimoinen kulinaristi. Minulta on usein kysytty, koska ruoanlaitosta tuli intohimoni. En voi sanoa syntyneeni soppakauha kädessä - uskon rakastuneeni ruoan ihmeelliseen maailman hiljalleen.

Tulen perheestä, jossa on aina tehty paljon ruokaa itse. Meillä on ollut oma puutahra niin pitkään kuin suinkin muistan, eikä mikään maistu niin hyvälle, kuin oman maan raaka-aineista valmistettu ateria. Ihailen äitiäni, joka edelleen jaksaa kasvattaa puutarhassaan mitä ihmeellisempiä asioita. Ehkä vielä joskus minullakin on oma puutarha. Olen ollut ruoan suhteen inspiroivassa ympäristössä kodin ulkopuolellakin pienestä asti, sillä toinen mummolani oli pullalta tuoksuva, perinteisiä suomalaisia keittiötaitoja vaaliva, kun taas toinen mummolani sijaitsi Tallinnassa, jossa sain isovanhempieni kanssa hakea raaka-aineet aterioita varten toreilta ja tutustua Eestiläis-Venäläiseen keittiöön.

Jo näillä eväillä saisi aikaiseksi herkullisen alun kulinaristiselle elämälle. Lähdin kuitenkin vuonna 2011 Italiaan, jonka ruokakulttuuri vaikuttaa yhä edelleen keittiössäni vahvasti. Minulla on Italian elämästä perintönä sellaisia taitoja, joita en ilman paikallisia olisi päässyt koskaan oppimaan. Tiedän kuinka valmistetaan käsin tomaattisose sadon herkullisimmasta tomaateista, mikä on täydellisen lasagnen salaisuus ja kuinka artisokasta saadaan maailman herkullisin alkuruoka kuoppaan tehdyssä hiiligrillissä. Huhtaan jopa, että puolet Pietarista tekee nykyisin Tiramisua minun reseptilläni, elämä kuljettaa ihmeellisiä polkuja pitkin. Koska en pidä kirsikoista kakun päällä, mutta lisättäköön vielä soppaan Hollannissa viettämäni aika vuonna 2016, jonka jälkeen lohturuoka on saanut nimekseen Stamppot ja yksinkertainen kotiruoka noussut uudenlaiseen suosioon keittiössäni.

Kuten sanoin, olen tainnut rakastua ruoan ihmeelliseen maailmaan hiljalleen viimeisen 30 vuoden aikana. Rakastan tuoreita raaka-aineita, ostan paljon kauppahalleista ja pieniltä tuottajilta, mielestäni kaikkea ei pidä olla koko ajan tarjolla ja vannon vahvasti sesonkien nimeen. Kokeilen rohkeasti uutta keittiössäni, teen kaikki leipämme itse vuosikymmeniä vanhaan hapanjuureen ja pelkään, että en ehdi toteuttaa kaikkia kakkuihin liittyviä haaveita yhden elämän aikana. Blogini aloitin jo vuonna 2011 kun muutin Italiaan, mutta vasta nyt on koittanut se hetki, kun pyhitän sivuston sille rakkaimmalle, ruoalle. Historian havinaa löydät vanhoista, enne vuotta 2019 kirjoitetuista resepteistä joita en raaskinut poistaa, vaikka laatu onkin mitä on.

Toivottavasti inspiroidut, löydät itsellesi resteptejä kokeiltavaksi ja opit rakastamaan ruoan ihmeellistä maailmaa kuten minä! Niin ja, työkseni vastaan maamme pohjoisimman juustolan markkinoinnista, vaikka aina toisinaan haaveilen urasta keittiön puolella.

xo, Laura 

-------

Haluatko olla minuun yhteydesssä? Laita s-postia osoitteeseen ltonteri(@)gmail.com, vastaan sinulle mahdollisimman pian!

löydät minut myös täältä